Перевірка житлових субсидій проводиться в Україні регулярно та ретельніше, тому при подачі документів потрібно уважно заповнювати декларацію та чесно вказувати доходи. Помилку, випадкову або навмисну, швидко виявлять і можуть позбавити допомоги, повідомляє telegraf.

Дані зазначені при зверненні за субсидією перевіряються по державним реєстрам, зокрема проходять верифікацію дані, зазначені в декларації. Тому слід уважно заповнювати документ, щоб не втратити допомогу через помилку.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Раніше голова Мінсоцполітики Оксана Жолнович пояснювала, що заявка після потрапляння до ПФУ автоматично обмінюється даними з реєстрами. Такий підхід дає можливість надавати допомогу тим, хто її справді потребує, а також запобігти спробам громадян отримати субсидію незаконним шляхом.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Варто зазначити, що позбавити права на субсидію можуть не лише через помилку у заяві та документах, але й якщо у когось із членів сім'ї є великий депозит у банку, новий автомобіль. Під час перевірки фахівці можуть побачити все зареєстроване на людину майно, джерела доходів, реквізити документів та інше.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям пояснили, як розраховуватиметься субсидія на опалювальний сезон: нюанси, які потрібно знати.

Також наш портал інформував, терпіти відключення світла, чи змиритися з підвищенням тарифу: українцям доведеться обрати одне з двох.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як не втратити стаж та майбутню пенсію: протягом якого періоду українцям потрібно оцифрувати трудову книжку.