У Міністерстві енергетики розповіли, чи будуть вводитись графіки відключення електроенергії з 1 жовтня. Відповідна інформація з'явилася на офіційній сторінці відомства у соцмережі Facebook.

У Міненерго наголосили, що енергетики посилено готуються до опалювального сезону. Після закінчення ремонтних робіт енергосистема буде повністю готова, щоби пройти зиму без відключень світла, тому жодні графіки подачі електроенергії вводиться не будуть.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

"Електроенергії, що виробляється українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб споживачів. Вдень спостерігається профіцит потужностей. Тому застосування відключень з 1 жовтня в будь-якому з регіонів країни не планується", - повідомили у відомстві.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Водночас у Міненерго наголошують, що відключення електроенергії можуть відбуватися, якщо російські окупанти почнуть масовані атаки та завдадуть пошкоджень енергетичній інфраструктурі, як це було минулого року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи вистачить Україні газу, щоб забезпечити населення теплом: у "Нафтогазі" розповіли про підготовку до нового сезону.

Також наш портал інформував, "Не брехатимемо": міністр енергетики без прикрас розповів, що чекає українців майбутньої зими.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, терпіти відключення світла або змиритися з підвищенням тарифу: українцям доведеться обрати одне з двох.