Субсидія - це грошова виплата, яка допомагає громадянам покрити частину витрат на оплату комунальних послуг.

Якщо ви подали документи на оформлення субсидії та не знаєте чи нарахували вам її, то звертатися до ПФУ не є обов'язковим. Переглянути статус субсидії можна і онлайн. Про те як це зробити розповіли Факти.

Вся інформація про призначену субсидію міститься на спеціальному сайті Міністерства соціальної політики України. Окрім цього на порталі указується розмір виплати на опалювальний і не опалювальний період. Для цього необхідно декілька дій.

Перш за все необхідно зайти на сайт Міністерства соціальної політики.

Сайт Мінсоц. Фото: скрін сайту

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Після цього необхідно перейти на сайт з субсидіями: субсидії - дізнатися розмір призначеної субсидії онлайн. Потім необхідно ввести свої дані, вказані при оформлені виплати (населений пункт, адресу, прізвище ім'я та по-батькові). Після підтвердження інформації на екрані з'явиться вся інформація про надану вам субсидію: період дії, сума нарахованої виплати.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Виплата субсидії для оплати ЖКП, витрат на управління багатоквартирним будинком призначається на період від початку звернення громадянина до кінця опалювального сезону.

Періоди опалювального сезону в Україні:

- Опалювальний сезон з першого числа жовтня по кінець квітня включно

- неопалювальний сезон з першого числа травня до тридцятого вересня включно.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, затіяли ремонт - можете втратити допомогу: українцям нагадали, за що заберуть субсидії

Раніше портал Знай інформував, громадяни України, які працювали в рф, можуть залишитись без пенсій: в чому причина

Також наш портал повідомляв, субсидію не дали: важлива заява Пенсійного фонду