Інтернетом в сучасному світі користуються практично всі, зокрема пенсіонери. З його допомогою вони можуть сплатити онлайн комунальні послуги, отримати субсидію або подати заяву на перерахунок пенсії.
Однак далеко не всі люди похилого віку можуть собі дозволити гаджети, адже більшість отримує мізерні виплати і не має джерела доходу або родичів.
До початку повномасштабної війни український уряд обговорював питання щодо надання безкоштовних смартфонів пенсіонерам. Стало відомо, на якому етапі зараз ця програма.

Пенсіонерка з телефоном. Фото Freepik
Пенсіонерка з телефоном. Фото Freepik

Керівник розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік заявив, що програму про надання техніки пенсіонерам довелося призупинити, пише видання "На пенсії".

Чиновник пояснив, що війна внесла корективи у плани та пріоритети уряду змінилися. Проте держава готова надати смартфони людям у пенсійному віці, як тільки з'явиться можливість.

"Якщо говорити про смартфони, то, на жаль, війна відстрочила це питання... Зрозуміло, що під час війни перед державою стоять інші пріоритети. Це питання відкладається, але точно впевнений, що ми до нього повернемося", - відповів він.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, є шанс непогано заощадити: хто може оформити знижку на оплату газу та які є нюанси.

Раніше ми писали про те, що українцям раптово припинили виплачувати допомогу від держави: кому саме і в чому причина

Як повідомляв Знай.ua, українці можуть не виплачувати кредит, а просто відмовитися від нього: НБУ розповіли про лазівку, яку не всі знають