Українські супермаркети переписали ціни на макаронні вироби, вершкове масло та курячі яйця. Скільки доведеться витратити покупцям, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Багато українців змушені витрачати відчутну частину сімейного бюджету на купівлю необхідних продуктів, адже за часи повномасштабної війни ціни злетіли, а заробітки впали. Тому кожне зниження цін у супермаркетах, як свято для деяких покупців.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Макарони стали доступнішими

Вермішель довга в середньому продається по 24,90 гривні за кілограм, що на гривню дешевше, ніж було в серпні. Водночас вермішель коротка знизилася в ціні з 29,33 до 28,80 гривні за кілограм.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу В Україні оновили правила для виїзду за кордон Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці
Показати ще

Макарони пір'я подешевшали найбільш відчутно - з 28,45 до 27,10 гривні за кілограм. Цінники на продукт коливаються в межах 24,40-34,10 гривні за кілограм, залежно від супермаркету.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Вершкове масло - дешевшає, але не все

Олія вершкове "Селянське" 72,5% трохи втратило в ціні - 69,71 замість 70,61 гривні за 200 грамів. Олія вершкове "Яготинське" 73% навпаки - подорожчало. Середній цінник піднявся з 66,14 до 66,43 гривні за 200-грамову упаковку.

Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін

Яйця знову "золотіють"?

З настанням осені продукція почала дорожчати у супермаркетах. Так, яйця курячі "Квочка" обійдуться вже не в 45,82, а в 48,50 гривні за десяток. Яйця торгової марки "Ясенсвіт" подорожчали з 46,34 до 46,46 гривні за десяток.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, печериці, картопля та цибуля: супермаркети переписали ціни на деякі продукти, скільки заплатимо.

Також наш портал інформував, ціни у вересні приємно радують: українцям показали, скільки коштуватимуть баклажани, кабачки та перець.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, сніданок буде ситним і дешевим: українців порадували новими цінами на популярну крупу.