"Ощадбанк" попередив клієнтів, що вони ризикують втратити останні гроші. Ні, банк не буде масово блокувати рахунки, вся справа в новій шахрайській схемі. Як захиститись та залишитися зі своїми "кровними", розповіли на офіційній сторінці фінустанови у соцмережі facebook.

У "Ощаді" зазначили, що українці останнім часом все частіше почали отримувати повідомлення та дзвінки із пропозиціями грошової допомоги. Річ у тому, що шахраї під виглядом благодійних фондів виманюють у громадян дані й таким чином крадуть кошти.

"Ощадбанк", скриншот: YouTube
"Ощадбанк", скриншот: YouTube

Клієнтам "Ощадбанку" радять дотримуватися кількох правил:

  • не відкривати підозрілих посилань;
  • не ділитися пін-кодами, паролями та CVC;
  • не запроваджувати реквізити карток на підозрілих сайтах;
  • довіряти повідомленням про надходження коштів можна лише у додатку банкінгу або на порталі "Дія";
  • перевіряти інформацію щодо програм надання допомоги в офіційних джерелах.

Карта "Ощадбанку". Фото: скрін youtube
Карта "Ощадбанку". Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Українцям нагадують, що аферисти постійно вигадують нові хитрощі, тому потрібно постійно бути напоготові.

"Навіть пам’ятаючи ці правила, варто усвідомлювати, що шахраї постійно вигадують нові злочинні схеми, через що бути обачним потрібно завжди", - зазначили у банку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, псевдоспівробітники "Ощадбанку" безкарно грабують українців серед білого дня: як працює схема.

Також наш портал інформував, "Ощадбанк" подарує клієнтам десятки смартфонів: тільки потрібно виконати три умови.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, можна позбутися житла, незважаючи на погашену іпотеку: Ощадбанк "дарує" колекторам виплачені кредити клієнтів.