Розмір мінімальної пенсії в Україні на 2023 рік становить 2093 гривні. Водночас пенсіонери, завдяки державі, отримують щонайменше на 10% більше, ніж інвестували у власну пенсію. Таку заяву зробила голова Мінсоцполітики Оксана Жолнович.

Українські пенсіонери могли б жити й гірше, проте солідарна система пенсій забезпечує їх виплатами, які на 10% вищі, ніж ті, на які вони реально заробили за своє життя.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Солідарну систему гарантує держава. І такого гарного коефіцієнту заміщення, як є в солідарній системі, насправді ні в одного банку немає. Ми сьогодні сплачуємо по 18 % від свого заробітку конкретно на пенсії, тобто інвестуємо, а на пенсії нам гарантують щонайменше, навіть для найменшої пенсії, 25–28 %. Це 10 % чистого приросту в еквіваленті цих цін", - заявила чиновниця.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Варто зазначити, що раніше у Мінсоцполітики заявляли, що мають намір провести реформу, яка зробить пенсії справедливішими. Більше того, у 2024 році планують провести масштабну індексацію виплат, яка торкнеться мільйонів громадян. Втім, на скільки можуть вирости пенсії, стане відомо вже наступного року.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям пояснили, як розраховуватиметься субсидія на опалювальний сезон: нюанси, які потрібно знати.

Також наш портал інформував, терпіти відключення світла, чи змиритися з підвищенням тарифу: українцям доведеться обрати одне з двох.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як не втратити стаж та майбутню пенсію: протягом якого періоду українцям потрібно оцифрувати трудову книжку.