Українці, які накопичили борги за комунальні послуги та не можуть виплатити всю суму відразу, мають можливість оформити "розстрочку" та віддавати заборгованість частинами. Як це зробити, пояснили у КК "Центр комунального сервісу".

Укласти договір реструктуризації (розстрочення) заборгованості можна, звернувшись до будь-якого районного сервісного центру ЦКС, попередньо записавшись на офіційному сайті. Також можна звернутись у порядку "живої черги".

Борги з комуналки, скріншот: YouTube
Борги з комуналки, скріншот: YouTube

Які документи потрібно підготувати (оригінали та копії):

  • паспорт або ID-картка та витяг з Єдиного державного демографічного реєстру;
  • картка платника податків (ІПН);
  • документ, що підтверджує право власності/користування житловим приміщенням та витяг з Державного реєстру прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності;
  • належним чином оформлені договори про надання житлово-комунальних послуг із виконавцями цих послуг.

Борги за комуналку. Фото: Youtube
Борги за комуналку. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Великі зміни на ринку землі в 2025 році: українці можуть втратити право власності Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Оформити реструктуризацію боргів може не лише власник житла, а й його представник, але для цього знадобляться додаткові документи, а саме довіреність уповноваженої особи, її паспорт та витяг з Єдиного державного демографічного реєстру.

Варто зазначити, що реструктуризація може стати порятунком, якщо домогосподарство хоче оформити субсидію, але має велику заборгованість, яка перекреслює право на отримання допомоги.