Для всіх наших шанованих читачів, які вже втомилися від постійних дзвінків із невідомих номерів, а також "листів щастя" щодо боргів, є дуже важливі новини. Мало хто знає, але громадяни України можуть знайти виконавця, який заарештував банківський рахунок.

Про це стало відомо завдяки детальному роз'ясненню від представників спільноти адвокатів та правозахисників "Ти ж юрист" у мережі Telegram.

Черга в банк, фото: Знай.uа
Черга в банк, фото: Знай.uа

Так, незалежно від суми виконавчого провадження, боржник має право розблокувати до 13 400 гривень на місяць і лише з одного рахунку.

Якщо заарештовано кошти на кількох рахунках в одному або кількох банках – потрібно буде обрати один рахунок в одному банку, з якого можна буде витрачати кошти. Якщо виконавчих проваджень кілька - також визначається один поточний рахунок для витрат.

Популярні новини зараз
Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Щоб визначити такий рахунок, необхідно звернутись із заявою до виконавця, який наклав арешт. Заяву можна подавати як у паперовій, так і в електронній формі.

Ось той самий зразок заяви, який публікували автори Telegram-каналу:

Зразок заяви, скріншот: Telegram
Зразок заяви, скріншот: Telegram

Після того, як ви написали заяву, необхідно знайти контакти виконавця, який наклав арешт на рахунок.

Як це зробити - дивіться у відеороз'ясненні:

Нагадаємо, 300 грн на руки, нові заявки та кінець літнього сезону: як в Україні зміняться субсидії з 1 вересня.

Раніше повідомлялося, знайшли у дверях повістку: чи варто поспішати до військкомату.

Також, надбавки до пенсій: які умови дозволять додатково отримати від 150 до 258 гривень.