В Україні змінилися ціни на один із найпопулярніших м'ясних продуктів – ковбасу. Дозволити собі цей "делікатес" стало набагато складніше, особливо отримуючи невелику пенсію чи мінімальну зарплату. Які ціни на ковбасу у супермаркетах, показують дані моніторингу на порталі Мінфін.

Інфляція в Україні сповільнюється, проте ціни на багато продуктів та товарів продовжують зростати. Так, наприклад, у першій половині вересня популярні супермаркети переписали ціни на ковбасу.

Ціни на ковбасу, скріншот: YouTube
Ціни на ковбасу, скріншот: YouTube

Копчена ковбаса

Середній цінник на копчену ковбасу "Алан Брауншвейгська" знизився з 694,57 до 622,13 гривні за кілограм, але продукт залишається рекордно дорогим. Водночас ковбаса "Глобине" cалямі варено-копчена піднялася в ціні із 196,16 до 212,80 гривні за кіло.

Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Ковбаски "Алан" мисливські напівкопчені із 524,79 подорожчали до 527,16 гривні за кілограм.

Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін

Варена ковбаса

Ковбаса варена "Алан докторська", яка у серпні продавалася по 306,27 гривні, вже коштуватиме 307,06 гривні за кіло. Ковбаса варена "Алан молочна" піднялася в ціні із 111,82 до 115,30 гривні за кіло. Ковбаса варена "Глобине докторська" зробив ривок у ціні на 16 гривень та коштує 246,00 гривні за кіло.

Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, печериці, картопля та цибуля: супермаркети переписали ціни на деякі продукти, скільки заплатимо.

Також наш портал інформував, ціни у вересні приємно радують: українцям показали, скільки коштуватимуть баклажани, кабачки та перець.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, сніданок буде ситним і дешевим: українців порадували новими цінами на популярну крупу.