Отримати взимку платіжку за газ та не побачити чотиризначної суми? Звучить на межі фантастики, особливо якщо у будинку автономне опалення. Втім, деякі українці справді можуть віддавати за блакитне паливо в рази менше, а то й не платити зовсім. Про це пише "Газправда".

В Україні деякі категорії громадян можуть отримати знижку на блакитне паливо. Її розмір може становити як 50%, і всі 100%, залежно від категорії, до якої належить людина.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Хто може отримати знижку?

Право деяких українців на знижку на газ прописано у законі "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту". Встановлюється різний відсоток знижки на газ у межах середніх норм споживання.

Знижку в 100% може отримати:

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще
  • особа з особливими заслугами перед Батьківщиною;
  • батьки померлої особи з особливими нагородами;
  • вдова (вдівець) особи з особливими нагородами;
  • особа з інвалідністю внаслідок війни.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Знижка на 50% надається:

  • учасникам війни;
  • членам сім'ї загиблого (померлого) ветерана війни, Захисників та Захисниць України.

Учасники бойових дій можуть розраховувати на 75-відсоткову знижку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям приписують зайві куби у платіжках за газ: як не переплачувати.

Також наш портал інформував, як користуватись бойлером, щоб не віддавати за електроенергію останні гроші: кілька секретів економії.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, у "Нафтогазі" розповіли, як отримати акт звірки та інші довідки без реєстрації в особистому кабінеті.