Банківські установи будуть контролювати гроші українців, згідно нового зареєстрованого законопроекту.

У Верховній Раді планують закріпити право банків на контроль коштів українців на законодавчому рівні. Особливе нововведення буде стосуватися деяких категорій громадян. Про це написали в телеграм-каналі ВРУ.

Верховна Рада, фото: Facebook
Верховна Рада, фото: Facebook

Сам проєкт закону передбачає відновлення захисних механізмів, які допоможуть боротися з відмиванням коштів, отриманих незаконним шляхом. Чи буде він утверджений поки невідомо достеменно.

Публічні службовці, після закріплення цього документу стануть політично значущими особами. Проєкт має забезпечувати прозорість коштів у представників владного апарату. Саме через це, банківські установи будуть ретельно слідкувати зі їхніми банківськими операціями. Так, про кошти, які будуть надходити незаконно, або будуть ознаки цього, буде повідомлятися у відповідні органи. Таким чином система має стати максимально прозорою, щоб вберегтися від злочинних махінацій та корупційних схем.

Популярні новини зараз
Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Корупція. Фото: bigmirnet
Корупція. Фото: bigmirnet
Корупція. Фото: bigmirnet

Недавно Верховна рада відновила електронне декларування. Таким чином для чиновників та депутатів подання своїх доходів до єдиного реєстру знову стало обов’язковим. Таким чином вони доступні для публічного огляду. Туди входить перелік осіб, які підпадають під дію антикорупційного законодавства. Окремі строки подання декларацій будуть для осіб, які забезпечують оборону України.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, Масштабне оновлення в Ощадбанку: українців можуть позбавити пенсій та соціальних виплат

Раніше на порталі Знай повідомлялося, Правила продажу доларів змінилися: чого чекати українцям

Також наш портал інформував Термінали ПриватБанку дивують "фокусами" зі зникненням грошей: українці не в захваті