Українцям, які змушені були покинути свої місця проживання через війну надається додаткова допомога.

Так, Датською радою у справах біженців при підприємці Європейського Союзу було вирішено надати цільову допомогу для ВПО. Ця допомога надається біженцям у Дніпропетровській області, для того, щоб ті могли орендувати належне житло. Про це повідомили в NV.

Оренда житла, фото biz.nv
Оренда житла, фото biz.nv

Розмір грошової допомоги залежить від кількості членів сім’ї. Якщо сім’я складається з 1 до 3 осіб, то допомога на житло становитиме 6500 гривень. Сімя з 4 осіб може отримати 7000 гривень, а для сімей у яких більше 5 осіб, передбачене грошове забезпечення у розмірі 8500 гривень. Розрахунок виплати ведеться на три місяці. Тобто, якщо на сім’ю передбачено 7 тисяч гривень, вона отримає відповідно по 21 тисячі за кожних три місяці. В загальному, розмір допомоги в залежності від кількості членів сім’ї становить від 39000 до 51000 гривень.

Гроші, гривні: фото informator.ua
Гроші, гривні: фото informator.ua

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Після подання заявки її мають схвалити, і після схвалення родина отримає кошти протягом 1-2 тижнів. Наступна виплата буде нарахована після строку 3 місяців, після отримання першої.

Програма цієї фінансової допомоги розрахована на Дніпропетровську область. З врахуванням її розташування зараз там знаходиться чи не найбільше внутрішньо переміщених осіб. Реалізується ця програма в Жовтих Водах, Кривому Розі, Новомосковську, Павлограді та Каменському.

В пріоритеті такі категорії ВПО як нещодавно переміщені домогосподарства, які перебувають на новому місці менше, ніж 2 місяці. Також пріоритетними є домогосподарства, які нещодавно перемістилися з тимчасово окупованих територій та з зон обстрілів, які знаходяться менше ніж 30 кілометрів від лінії зіткнення. Також сюди входять громадяни з прикордонних районів, які межують з росією та Білоруссю. Окрім того, на допомогу можуть розраховувати люди, які втратили житло, або їх житло сильно постраждало внаслідок війни. Але домогосподарства мають відповідати і деяким критеріям. Наприклад, мають занадто низький дохід, через який виникають труднощі з орендою житла.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, Від українців приймають заявки на нові виплати: можна отримати майже 7000 гривень

Раніше на порталі Знай повідомлялося, Для ВПО грядуть перевірки: що потрібно знати

Також наш портал інформував Українцям розповіли, як навіть з боргами за комуналку отримувати субсидію