Новий опалювальний сезон не за горами і він може бути складнішим, ніж попередній. Кожен українець має скласти свій план та підготувати житло до холодів. Як зменшити енерговитрати та зберегти тепло, розповіли в компанії YASNO.

Уряд посилено готується до зими, щоб українці були з електроенергією та опаленням. Однак кожна сім'я має і зі свого боку робити все, щоби пережити холод максимально комфортно.

Опалювальний сезон, скріншот: Youtube
Опалювальний сезон, скріншот: Youtube

Перевірте вікна та двері

Щілини необхідно усунути, встановивши гумові ущільнювачі або відрегулювавши фурнітуру та доводчики. Якщо в будинку не буде протягів, то тепле повітря не виходитиме з приміщення, а холодне - потраплятиме в нього.

Підготуйте батареї

Тепло буде більш ефективно поширюватися, якщо батареї не будуть перекриті меблями, шторами або декоративними ґратами. Експерти радять вимити батареї від пилу та встановити за ними екрани з фольги. Така проста хитрість збільшить тепловіддачу на 20%.

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Батареї опалення, кадр з відео
Батареї опалення, кадр з відео

Розгляньте варіанти додаткового обігріву

Про всяк випадок можна придбати обігрівач, якщо його немає в будинку. Якщо вмикати прилад щодня по 6 годин протягом місяця, то енергоефективні обігрівачі керамічні, конвекторні та інфрачервоні - 90-270 кВт/год. Масляний при тому ж навантаженні потребує 270-450 кВт/год, а тепловентилятор - від 360 до 720 кВт/год.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям пояснили, як розраховуватиметься субсидія на опалювальний сезон: нюанси, які треба знати.

Також наш портал інформував, чи вистачить Україні газу, щоб забезпечити населення теплом: у "Нафтогазі" розповіли про підготовку до нового сезону.

Крім того, ми писали, "Готуємось": в Україні вже розробляють графіки відключення електроенергії.