Комунальні підприємства активно готуються до складної зими в Україні, і мобільні оператори не є винятком. Від Київстару, Vodafone та Lifecell вимагають, щоб вони зробили все можливе для забезпечення безперебійного зв'язку та інтернету в умовах блекауту.
Про це повідомляє НКЕК, яка наразі перевіряє мережі операторів до безперебійного надання послуг українцям взимку. Є перелік основних показників готовності операторів до можливих блекаутів, серед них:
  • кількість електрогенераторів для забезпечення зв’язком критично необхідних об’єктів по кожній з областей;
  • рівень забезпечення пально-мастильними матеріалами для джерел резервного електроживлення;
  • кількість автономних джерел живлення та резервування їх роботи по об’єктах у кожній з областей;
  • готовність операторів оперативно реагувати на втрати резервів та замінювати генератори, що вийшли з ладу, на інші.

Мобільний зв'язок, фото з вільних джерел
Мобільний зв'язок, фото з вільних джерел

Проте комісія в ході перевірки все ж таки виявила певні порушення у всіх трьох операторів. Більше того, на даний момент не всі постачальники мобільного зв'язку вжили заходів для забезпечення зв'язку, хоча осінь вже настала. Це було виявлено під час перевірки готовності операторів до тридобового блекауту.

"Змушені констатувати, що проведена НКЕК крайня перевірка готовності мережі до 3-добового блекауту в мережі лайфсел у Рівненській області показала готовність до забезпечення зв’язком для менш ніж 50% критично важливих об’єктів з необхідного мінімуму по даній області", - заявили в НКЕК.

Прохання негайно виправити порушення вже надійшло до Lifecell, але якщо оператор не зробить цього протягом 20 днів, комісія загрожує накласти штрафи.

Нагадаємо, правила продажу доларів змінилися: чого чекати українцям

Популярні новини зараз
Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Раніше ми писали про те, хто має оплачувати перевірку лічильника води: що знати

Як повідомляв Знай.ua, 500 гривень на картку щомісяця: Приватбанк запустив нову акцію для українців