Українські супермаркети переписали ціни на печериці, картопля та цибулю. Скільки українцям доведеться заплатити першого тижня вересня, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

На початку осені українці продовжують спостерігати переважно зниження цін на низку продуктів. Така цінова тенденція, у випадку з овочами та фруктами, викликана сезонним фактором і експерти вважають, що надалі цінники будуть вищими.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, у перший тиждень осені в супермаркетах подешевшали печериці, картопля та цибуля.

Печериці

Станом на 5 вересня середній цінник становить 103,63 гривні за кілограм. Для порівняння, у серпні продукт продавався за 115,17 гривні за кіло.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Ціни на гриби. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гриби. Фото: скрін Мінфін

Картопля

Середній цінник на картоплю знизився більш ніж на 2 гривні – з 12,24 до 10,03 гривні за кілограм. Також доступнішою стала молода картопля - 10,20 гривні замість 12,86 гривні за кіло. Цінники на рожеву картоплю знизилися з 16,94 до 13,90 гривні за кіло.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

Цибуля

Цибуля продовжує дешевшати. Якщо у серпні середній цінник становив 22,51 гривні, то на початку вересня вже 11,96 гривні за кілограм. Біла цибуля в середньому коштує 41,10 гривні за кіло, а синя - 38,33 гривні.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, макарони будуть без сосисок: м'ясний продукт відчутно додав у ціні, сардельки ще дорожчі.

Також наш портал інформував, запасатись чи ні? Економіст відповів, чи буде серйозний стрибок цін на макарони, цукор та інші продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що сніданок буде ситним і дешевим: українців порадували новими цінами на популярну крупу.