Український уряд вирішив змінити схему визначення середньої заробітної плати. Адже від цієї суми залежить розмір компенсації за невикористану відпустку. До цього в Україні подібні питання вирішували ще за нормами, ухваленими ще 1995 року.

Про це стало відомо завдяки публікації в Telegram представника Кабміну у парламенті Тараса Мельничука.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

"Тепер обчислення середньої заробітної плати для виплати компенсації за невикористану відпустку проводитиметься з урахуванням виплат за робочий рік, у якому виникло право на відпустку", - пише Тарас Мельничук.

Публікація Тараса Мельничука, скріншот: Telegram
Публікація Тараса Мельничука, скріншот: Telegram

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину "Рішення вже прийнято": українців попередили про зростання тарифів Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Обчислення середньої зарплати для надання матеріальної допомоги тепер враховуватиме виплати за останні 12 календарних місяців, що передували місяцю надання матеріальної допомоги, а обчислення середньої заробітної плати для виплати компенсації за невикористану відпустку проводиться з урахуванням виплат за робочий рік, у якому виникло право на таку відпустку.

Кабмін обмежив розмір матеріальної допомоги для вирішення побутових питань, яка тепер не перевищуватиме однієї середньомісячної зарплати держслужбовців.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Варто нагадати, що у 2024 році Міністерство фінансів України пропонує збільшити "мінімалку" у кілька етапів. Міністерство зробило прогноз на найближчі роки: 2024, 2025, 2026. Так наступного року пропонують закласти до бюджету розмір мінімальної зарплати понад 7 тисяч гривень.

Нагадаємо, збої в банкоматах "ПриватБанку": українці втрачають місячні зарплати в кілька натискань.

Раніше повідомлялося, кепка та сумка: нардеп-мільйонер "розщедрився" на подарунки дітям.

Також пенсії підвищать, а субсидії перерахують: українців порадували.