Підприємства "Укртеплокомуненерго" заявили, що законодавча колізія, унеможливлює виробництво тепла та гарячої води.

За словами тепловиків, через те, що уряд затвердив механізм розрахунків за природний газ в рамках ПСО, в міста України припинено гаряче водопостачання. Про це повідомили в заяві міжгалузевої асоціації підприємств.

Пост асоціації в Фейсбук. Фото: скрін Ютуб

З першого дня осені почали діяти нові правила для постачання газу. Однак за словами "Укртеплокомуненерго", розробки договорів між ТКЕ підприємствами та комерційними підприємствами відсутні. Дані договори мали забезпечити перерахунок коштів відповідно до нових умов. Така ситуація може призвести до того, що підготовка до нового опалювального сезону може повністю зупинитися. Окрім цього, зупинитися може й процес закупівлі газу для забезпечення гарячої води для населення.

Гаряча вода, скріншот: YouTube
Гаряча вода, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Станом на зараз, до окремих підприємств ТКЕ почали надходити повідомлення від обласних газовиків, в яких йдеться, що постачання природного газу буде зупинено. Причиною цього є відсутність процедури для укладання договорів з комерційними банками, відповідальність за розробку якої лежить на уряді. Через це з початку вересня цього року, почався процес припинення газопостачання практично на всі котельні. Це все унеможливлює виробництво теплової енергії для мешканців українських міст.

Асоціація звернулася до Дениса Шмигаля, аби той вплинув на ці обставини та вжив заходів для того, щоб підприємства теплокомуненерго були забезпечені безперебійним постачанням газу.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, брати електроплиту чи ні? У "Нафтогазі" поділилися планами на осінні тарифи

Раніше портал Знай інформував, тарифи на світло: скільки заплатять українці у вересні

Також наш портал повідомляв, заміна паспорта-книжки: в яких випадках українці зобов'язані це зробити