У вересні цього року для українців нічого не зміниться в оплаті тарифу на світло.

Тариф буде нараховуватися так як у серпні і становитиме 2,64 гривень. Ціна не буде залежати від обсягу споживання електроенергії. Герман Галущенко – міністр енергетики України, повідомив в ефірі національного телемарафону, що громадяни не будуть платити по збільшеному тарифу аж до кінця опалювального сезону цього року.

Герман Галущенко - фото ВРУ
Герман Галущенко - фото ВРУ

Він розповів, що поки тарифи змінювати не планують і сподівається закінчити опалювальний сезон з такою ж ціною. Проте все буде залежати від обставин.

Популярні новини зараз
Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

За словами Галущенка недавнє підвищення цін на електроенергію було вимушеним кроком. Такі заходи були обумовлені необхідністю залучення додаткових коштів на ремонт пошкодженої енергосистеми України.

ремонт електромереж
ремонт електромереж

За словами міністра, за всіма розрахунками, не вдавалося б відновити енергосистему до настання опалювального сезону. Було потрібно провести капітальні ремонти та провести велику генерацію системи. Тільки з залученням додаткових коштів це вдалося б зробити у повному обсязі та підготуватися до холодів. Тому було прийнято рішення підвищити тарифи для населення. Та коли варто чекати підвищення тарифів і на скільки вони підвищаться, міністр не відповів.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, брати електроплиту чи ні? У "Нафтогазі" поділилися планами на осінні тарифи

Раніше на порталі Знай повідомлялося, в ПФУ став доступним онлайн-сервіс: які виплати будуть оформлятися по-новому

Також наш портал інформував, терпіти відключення світла або змиритися з підвищенням тарифу: українцям доведеться обрати одне з двох