Українці, які тимчасово перебувають за кордоном, також повинні регулярно передавати показники електролічильника, навіть якщо вони не змінюються. Як це можна зробити, пояснили в компанії YASNO.

Постачальник послуг не володіє інформацією чи поїхав клієнт в іншу країну або просто не передає показники лічильника. Отже, якщо у домогосподарстві електроенергію ніхто не споживає та показники не передаються, то нарахування відбувається за іншою формулою, де береться середньодобове споживання, а не фактичне.

Електролічильник. Фото: YouTube
Електролічильник. Фото: YouTube

Щоб постачальник не нарахував неіснуючих боргів за електроенергію, необхідно своєчасно передавати показники лічильника, навіть якщо вони не змінюються.

Клієнти YASNO можуть швидко та легко передати показники лічильника дистанційно за допомогою онлайн-сервісів:

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще
  • особистий кабінет
  • мобільний додаток
  • чати у Viber та Telegram
  • через форму на сайті
  • написавши в особисті повідомлення сторінці YASNO у Facebook.

Показники лічильника. Фото: скрін youtube
Показники лічильника. Фото: скрін youtube

У компанії зазначили, що якщо вдома ніхто не живе, але продовжує працювати якась техніка, наприклад, холодильник, то потрібно щомісяця додавати орієнтовну кількість кіловат.

"Тоді необхідно до останніх зафіксованих вами показань додавати щомісяця орієнтовну кількість кіловат. По приїзду, зафіксувавши нові показання, їх можна буде відповідно скоригувати", - пояснили в компанії.