У зв'язку з військовим полоденням в Україні, яке було запроваджено після повномашстабного військового вторгнення рф, українцям стали недоступні деякі послуги.

Зокрема, це стосується і грошових валютних переказів за кордон з гривневих карт, що ґрунтовно зіпсувало життя не лише підприємцям, а й звичайним українцям. Але не тільки в цьому посилився фінансовий моніторинг, а також у деяких випадках під блокування можуть потрапити грошові перекази клієнтів.

Переказ коштів. Фото: YouTube
Переказ коштів. Фото: YouTube

Як зазначили у Національному банку України наголосили, що перекази на значні суми банківські установи мають перевіряти в обов'язковому порядку.

Блокування переказів

Банк має право зупинити операцію (заблокувати переказ), якщо вона викликає підозру чи має ознаки кримінального правопорушення. Також у НБУ додали, що спеціально уповноважений орган може ухвалити рішення про тимчасове призупинення видаткових операцій на певний термін.

Популярні новини зараз
Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Помилка у реквізитах: як повернути переклад

У НБУ також розповіли, як повернути переклад, якщо його було відправлено за неправильними реквізитами. При цьому регулятор зазначив, що помилитись при перекладі може як сам клієнт, так і касир.

У таких випадках, по-перше, потрібно надіслати письмове звернення до свого банку та вказати всі деталі угоди. Далі слід дочекатися, коли банк встановить обставини справи. Якщо банк не повертає кошти, можна звернутися до НБУ. Крім того, в деяких випадках, щоб повернути кошти, відправлені за неправильними реквізитами через помилку банку, може знадобитися звернутися до суду.

Карта ПриватБанку. Фото: скрін youtube
Карта ПриватБанку. Фото: скрін youtube

Нагадаємо про понад мільйон річних: як українці потрапляють у пастку "швидких кредитів".

Раніше ми повідомляли, що біжіть до банку, поки не пізно: які гроші з жовтня перетворяться на "фантики", якщо їх не обміняти.