Українські пенсіонери переживають з приводу відсутності нарахувань щодо одноразової грошової допомоги у розмірі тих самих 10 пенсій. Залишається питання, як громадянам бути у такій ситуації.

Відповідь на це запитання надали у Пенсійному фонді України.

Виплата пенсій, скріншот: YouTube
Виплата пенсій, скріншот: YouTube

Важливо розуміти, що довідка про заробітну плату за період до 01.07 2000 року необхідна для вирішення питання щодо можливості збільшення призначеного розміру пенсії, проте ця довідка не впливає на визначення права на нарахування грошової допомоги.

Українка запитала: "Я внутрішньо переміщена особа і працюю вчителем. Є 43 роки безперервного стажу. Зараз працюю в Києві, до цього мешкала у нині тимчасово окупованій Чаплинці Херсонської області. Оформила пенсію за віком у травні цього року. Але мені не нарахували одноразову грошову допомогу у розмірі 10 пенсій у зв'язку з тим, що немає можливості надати всі документи.Я не можу отримати їх з окупованої території.Вимагають надати довідку про грошові нарахування до 2000 року за кожним періодом роботи.Як мені бути в цій ситуації і чи є можливість вирішити це питання?".

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Виплата пенсій, скріншот: YouTube
Виплата пенсій, скріншот: YouTube

На запитання переселенців під час прямої лінії відповіла заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Олена Зорка.

Для того, щоб отримати грошову допомогу у розмірі 10 місячних пенсій, має бути виконано кілька умов, зокрема:

• наявність 30 років страхового стажу на посадах, робота на яких дає право на призначення пенсії за вислугу років. Факт роботи (за винятком періодів перебування у відпустках для догляду за дитиною, додаткових відпустках без збереження заробітної плати тощо) має бути підтверджено документально;

• робота має продовжуватися в установах та установах державної чи комунальної форми власності;

• на день досягнення пенсійного віку перебувати на посаді, яка дає право на виплату грошової допомоги;

• у разі дотримання зазначених вище умов та після надходження інформації про сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування станом на дату прийняття рішення про призначення пенсії, Вам повинні нарахувати зазначену допомогу.

Виплати пенсій, кадр з відео
Виплати пенсій, кадр з відео

Довідка про заробітну плату за період до 01.07 2000 року необхідна для: вирішення питання щодо можливості збільшення призначеного розміру пенсії, проте ця довідка не впливає на визначення права на нарахування грошової допомоги.

Нагадаємо, українцям пропонують продукти, ліки, одяг та засоби гігієни: як оформити заявку на отримання допомоги.

Раніше повідомлялося, що автоматично не призначать: кому потрібно звертатися за субсидією на новий опалювальний сезон.

Також, в Україні змінили правила виїзду за кордон: що треба знати.