В Україні хочуть відновити справедливість у розрахунку пенсій та вже працюють над новим алгоритмом. Надію на краще життя пенсіонерам дала голова Мінсоцполітики Оксана Жолнович в інтерв'ю "Укрінформу".

Чиновниця заявила, що більшість пенсіонерів отримує мізерні виплати, а вся справа в тому, що формула розрахунку пенсій, що діє, значно занижує їх. У цьому індексація постійно "відстає" .

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Чинна формула розрахунку пенсії з урахуванням індексацій дуже занижує реальну вартість заробітку. Скажімо, пенсія у 2000-му в 300 гривень в еквіваленті до середньої заробітної плати була непоганою. А зараз з індексацією це просто мізер", - заявила вона.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Оксана Жолнович додала, що над новим алгоритмом нарахування вже працюють, і конкретні результати мають з'явитися вже до кінця 2023 року.

"Зараз працюємо над тим, щоб кожна людина мала чіткий алгоритм нарахування пенсії з огляду на відпрацьований стаж та сплачені внески. І щоб цей алгоритм був завжди прив'язаний до якихось базових величин", - пояснила голова Мінсоцполітики.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці можуть дистанційно перевести пенсію з "Укрпошти" на банківську картку: що для цього потрібно.

Також наш портал інформував, пропрацювали багато років, а пенсія все одно мізерна: у ПФУ пояснили, що найбільше впливає на розмір майбутніх виплат.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв доплату до пенсії після 70: у Пенсійному Фонді пояснили, чому не всі українці її отримують.