Українці зобов'язані щомісяця передавати показники лічильників, щоб постачальники могли сформувати та надіслати коректні платіжки за комунальні послуги. Коли потрібно передавати показники за електроенергію, воду та газ, пише "24 Канал".

Споживачі, які передають показники лічильників із запізненням або не передають їх зовсім, одержують платіжки з неправильними нарахуваннями, оскільки постачальнику доводиться самостійно вказувати дані, відштовхуючись від середнього домогосподарства. Саме цьому важливо знати, коли слід передавати показники.

Платіжки, скріншот: YouTube
Платіжки, скріншот: YouTube

Вода

Інформацію про спожиті обсяги води необхідно передавати щомісяця до 28 числа. Зробити це споживачі можуть одним із багатьох способів, наприклад через особистий кабінет, на сайті постачальника послуг, за допомогою чат-ботів у популярних месенджерах або контакт-центр.

Електроенергія

Облік спожитої електроенергії проводиться до 4 числа кожного місяця. Подати показники можна через особистий кабінет, контакт-центр, чат-боти.

Популярні новини зараз
Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Показники лічильника. Фото: скрін youtube
Показники лічильника. Фото: скрін youtube

Газ

Інформацію про спожите блакитне паливо слід подавати з 1 по 5 число кожного місяця. Дані оператору ГРМ можна передавати через особистий кабінет, смс-повідомлення, чат-боти в месенджерах і так далі.

Раніше портал Знай повідомляв, чи зміниться особовий рахунок клієнта при зміні постачальника: відповідь "Нафтогазу" для всіх українців.

Також наш портал інформував, що українцям показали, як під час війни не отримати величезні борги з комуналки: готуйте паспорт.

Крім того, ми писали, облгаз наплутав – українець платить: споживачам перевіряють нерви на міцність неправильними платіжками.