Опалювальний сезон в Україні розпочнеться незабаром. У деяких областях не тільки активно готують інфраструктуру до холодів, а й навіть складають графіки відключення електроенергії.

Йдеться про Полтавську область. Голова військової адміністрації Дмитро Лунін у своєму Telegram-каналі попередив, що для місцевих жителів всього розробили шість черг відключення світла.

Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін
Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін

Втім, графіки відключення запровадять лише у разі дефіциту електроенергії, а оцінити ситуацію можна буде лише під час опалювального сезону.

"Розроблені графіки відключень електроенергії, розраховані на шість черг. І графіки обмеження для промислових споживачів. До роботи готові 12 модульних котелень. Робота триває. Ворогу не вдасться нас зламати", - написав він.

Популярні новини зараз
Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину
Показати ще

Українці без світла, NurPhoto
Українці без світла, NurPhoto

Варто зазначити, нещодавно директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко проаналізував ситуацію і заявив, що українці по суті мають два варіанти - змиритися з підвищенням тарифу або сидіти без електроенергії взимку, оскільки енергооб'єкти відремонтувати складно, а імпортний ресурс все дорожче.

Раніше ми писали про те, що з'явилися нові причини для відмови у субсидії: українців залишають без допомоги перед опалювальним сезоном

Як повідомляв Знай.ua, КМДА хоче замінити одні пластикові вікна на інші: на це виділяють півмільярда.

Також портал Знай.ua писав, що масштабне підвищення пенсій: українцям розповіли, як зміняться виплати вже у 2024 році.