В Україні запроваджено експериментальний проєкт, який спрощує процес оформлення субсидії. За задумом подати заявку на допомогу можна в один клік. Проте, не всі українці оцінили нововведення. Про це свідчить реакція користувачів мережі у facebook.

У Пенсійному фонді нагадали, що українці можуть подавати заявки на оформлення житлової субсидії за спрощеною процедурою. У заяву потрібно внести мінімум інформації, а решту буде взято автоматично із державних реєстрів.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

"У заяву необхідно внести прізвище, ім'я та по батькові, серію та номер паспорта, реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) заявника та осіб, які входять до складу домогосподарства, адресу та рахунок у банку", - повідомили у відомстві.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Втім, у коментарях до публікації українці розкритикували нововведення і заявили, що проєкт поки що, як мінімум, не працює так, як має.

"Експеримент не вдався, в один клік не працює. Я дві заяви подав на вебпорталі ПФУ, заяви прийняті та направлені на розгляд, а телефоном відповідають, що не бачать моїх заяв", - поскаржився українець.

Реакція українців на експеримент із субсидіями. Фото: скрін facebook.com/pfu.gov.ua
Реакція українців на експеримент із субсидіями. Фото: скрін facebook.com/pfu.gov.ua

Раніше портал Знай повідомляв, купили телефон – без субсидії залишилися: назвали суму покупки, при якій субсидію можуть не призначити.

Також наш портал інформував, чи пенсії знизять через війну? У Міністерстві соціальної політики пояснили, що буде з виплатами та субсидіями.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв оформлення виплат біженцям, які досягли пенсійного віку за кордоном: які нюанси потрібно врахувати.