Електронні трудові книжки почали діяти на території України із початку червня 2021 року.

Вони є аналогом паперової трудової книжки. Для того аби оцифрувати паперову версію українцям та їх роботодавцям дали термін в 5 років. Таку інформацію повідомили в Східному міжрегіональному управлінні Державної служби України з питань праці.

Дані щодо трудової діяльності громадянина може внести як і він сам так і його роботодавець. При додаванні інформації до електронного документа важливо врахувати те, що автоматично дані підтягуються лише з 2004 року.

Відомості електронної трудової ккнижки. Фото: скрін Ютуб

Якщо в працівника є стаж до цього року, то йому необхідно надати таку інформацію особисто, надавши відскановані копії документів, записи у трудовій книжці, які підтверджують реальний факт праці на цьому місці. Важливо врахувати й той факт, що окрім документів про трудовий стаж необхідно додати відскановані документи про здобуту освіту, свідоцтво народження дитини, військовий квиток та інші. На всю цю процедуру законодавством відведено 5 років.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

В результаті впровадження електронної книжки з'являється можливість для вдосконалення обліку трудової діяльності громадянина, значно зменшиться паперовий документообіг. Самі ж працівники зможуть в будь-який момент перевірити стаж та при виході на пенсію не будуть заходити до Пенсійного фонду.

Пенсійний фонд України. Фото: скрін Ютуб

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, субсидії можуть прибрати: для кого більше не буде пільг

Раніше портал Знай інформував, що буде з цінами на овочі, яйця, м'ясо та гречку: експерт назвав конкретні суми, які заплатять українці восени

Також наш портал повідомляв, опалювальний сезон наближається: як отримати пільги з оплати житлово-комунальних послуг