Навіть попри війну держава продовжує виконувати свої зобов'язання перед пенсіонерами та нараховує їм виплати. Окрім того, в цьому році деяким категоріям українців проіндексували розмір пенсійного забезпечення.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

В наступному році уряд запланував провести підвищення на 16%, наближаючи розмір пенсії до реального прожиткового мінімуму.

Про це розповів народний депутат Олександр Качура.

"Наразі середня пенсія по Україні становить близько 5311. Наступного року має додатися ще 16% Зрозуміло, що зараз дуже потужні інфляційні процеси, триває війна, і ми не знаємо, що буде з економікою навесні наступного року. Але держава повинна знаходити можливість виконувати свої зобов’язання перед людьми та підтримувати на рівні, передбаченому законом.", — зазначив нардеп.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

На думку Олександра, в нашій країні необхідно змінювати підхід до нарахування пенсій.

Він наголосив, що виплати для пенсіонерів мають відповідати реальному прожитковому мінімуму у 9435 грн.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

"Зрештою, треба взагалі переглянути процес формування прожиткового мінімуму, бо при прожитковому мінімумі 9435 грн, пенсія не відповідає реальним потребам. Проте держава виконує ті зобов’язання, які є зараз", — сказав політик

Політик додав, що в державі має продовжуватися робота над впровадженням накопичувальних пенсій.

Раніше портал Знай повідомляв, які доходи враховують при призначенні субсидії та коли її можуть скасувати: у ПФУ нагадали про важливе.

Також наш портал інформував, щоб особисто не ходити до ПФУ: українцям підказали, як оформити субсидію онлайн – покрокова інструкція.

Крім того, ми писали пільги на комуналку: як оформити допомогу без марафону по держустановах.