Під час воєнного стану українці можуть не сплачувати рахунки за блакитне паливо. Найцікавіше, що за такого розкладу споживачі можуть навіть не нажити боргів.

Так, українці, які виїхали за кордон через війну чи ті, житло яких зруйнували російські окупанти під час повномасштабного вторгнення, можуть не сплачувати рахунки за газ, якщо підтвердять факт руйнування.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню від компанії "Газмережі", яка належить "Нафтогазу".

"Нафтогаз". Фото: скрін youtube
"Нафтогаз". Фото: скрін youtube

Так, громадянам спочатку потрібно підготувати заяву про руйнування чи пошкодження майна. А до заяви треба додати:

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

- фото та документи, що підтверджують факт знищення житла;

- копію звіту міської/селищної/сільської/військової адміністрації щодо обстеження можливості або неможливості відновлення об'єкта;

- копію акта (довідки) міської/селищної/сільської ради про комісійне обстеження руйнувань чи пошкоджень об'єкта;

- копію акта ДСНС про пожежу/пошкодження домоволодіння;

- копію документа про право власності;

- копію паспорта, ідентифікаційного коду власника.

"Нафтогаз". Фото: скрін youtube
"Нафтогаз". Фото: скрін youtube

Заяву та документи мають отримати у компанії "Газмережі". Її співробітники після цього перевірять домоволодіння клієнта, ліквідують аварійну ситуацію та відключать об'єкт від газопостачання.

"За умови надання повного пакету документів на адресу споживача буде припинено нарахування за розподіл газу. За наявності довідки від державних органів про дату пошкодження житла буде проведено коригування вартості нарахування за розподіл газу з моменту руйнування будинку", - зазначили у компанії.

При цьому з клієнтами, які зараз перебувають за кордоном і не можуть особисто заявити, у компанії допомагають в індивідуальному порядку.

"Усі питання клієнтам філії допомагаємо вирішувати шляхом електронного листування. Контакти підприємств вказані на офіційних ресурсах компанії", - наголосили в "Газмережах".

Але навіть якщо клієнт зараз не живе у своїй квартирі чи будинку, він все одно має платити за послуги газорозподілу.

Нагадаємо, позбавлять виплат: категорії українців, які можуть залишитися без допомоги.

Раніше повідомлялося, під наглядом будь-яка "розкіш" навіть банківська картка: хто зможе отримувати субсидію в 1850 грн.

Також, немає каші – немає енергії: українські супермаркети порадували цінами на гречку, рис та макарони.