В Україні щосили кипить сезон консервації, основними інгредієнтами якої часто є не овочі, а сіль і цукор.

Тому знати ціни на ці продукти дуже важливо. щоб складати кошторис для майбутніх зимових заготовок. А для загального, так би мовити, розвитку пропонуємо нашим читачам ознайомитися і з цінами на хліб, адже він – усьому голова та його купують практично у кожній українській родині.

Ціни на хліб, фото: Знай.ua
Ціни на хліб, фото: Знай.ua

Вартість батону пшеничного вагою 600 грамів у поточному місяці залишилася без змін – 32,96 грн.

Ціни на пшеничний хліб у серпні 2023, дані Мінфіну
Ціни на пшеничний хліб у серпні 2023, дані Мінфіну

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Водночас цукор та сіль, які активно використовуються українськими господарками для приготування заготовок на зиму, подорожчали.

Так, за місяць вартість цукру зросла з 33,93 грн/кг до 34,52 грн/кг, а сіль подорожчала з 32,91 грн/кг до 33,20 грн/кг.

Ціни на сіль та цукор у серпні 2023, дані Мінфіну
Ціни на сіль та цукор у серпні 2023, дані Мінфіну

Експерти переконана, що ціни на продукти в Україні найближчими місяцями не зростатимуть. Однак ближче до весни, коли піде вже третій рік війни, вартість продовольства, очевидно, рушить угору.

При цьому на світовому ринку продовольства очікуються дещо інші тенденції. Там дорожчають пшениця, соняшник та ріпак. Це пов'язано з фактичною відсутністю постачання з нашої країни, які припинилися із припиненням роботи "зернового коридору". Однак ці процеси не повинні виявитися на нашому внутрішньому ринку, оскільки у нас, навпаки, виник надлишок цих видів продовольства.

Пшениця. Фото: Telegram
Пшениця. Фото: Telegram

Нагадаємо, що на касі доведеться вивернути кишені? Супермаркети переписали ціни на важливий продукт.

Раніше ми повідомляли, що наїдайтеся, доки ціни дозволяють: як змінилася вартість огірків, томатів, капусти, кукурудзи та інших овочів.