В Україні запроваджується жорсткий моніторинг усіх громадян, які отримують соціальні виплати.

Ретельні перевірки необхідні, щоб держава не сплачувала зайве й відсіяла тих, хто отримує виплати незаконно. Про це заявила глава Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв'ю "Укрінформ".

Чиновниця заявила, що в Україні посилюють перевірку призначених соціальних виплат. Це необхідно, щоб допомогу від держави отримували люди, які справді її потребують. До того ж це одна з вимог міжнародних партнерів, які й фінансують соцдопомогу для українців.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Оксана Жолнович зазначила, що соціальну сферу максимально переводитимуть у цифру, щоб забезпечити якісну верифікацію виплат та отримувати необхідну інформацію про отримувачів допомоги.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

"Ми серйозно просунулися у цьому напрямі. Раніше ми могли отримати від Мінфіну, наприклад, застереження щодо незрозумілих видатків, не було видно усіх доходів людини, комусь були надлишково сплачені кошти. Тож якісна система верифікації критеріїв одразу дозволяє нам не сплачувати зайвого", - наголосила чиновниця.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що нещодавні перевірки виплат ВПО показали невтішні результати - гроші отримували близько 10 тисяч громадян, яких немає в живих і ще більше 100 тисяч тих, хто виїхав за кордон.

Раніше портал Знай повідомляв, можуть бути труднощі із призначенням пенсії: ПФУ попередив українців.

Також наш портал інформував, що в Україні вдосконалили перевірку субсидій: хто може попрощатися з виплатами.

Крім того, ми писали, з серпня без допомоги: Мінсоцполітики припинило виплати частини переселенців.