Субсидії, які надає держава, особливо не допомагають і людям буквально доводиться обирати між оплатою рахунків і покупкою їжі. Про це заявив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко у своєму telegram-каналі.

Вкрай складно українцям припадає саме в опалювальний сезон, коли платіжка за комуналку становить до 40%, а то й 60% від сукупного доходу сім'ї.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

"В Україні, в опалювальний сезон платіжка складає до 40% від сукупного доходу домогосподарства. Якщо це мати одиначка ще й дитиною, то може бути і 50-60%. І ніякі субсидії тут не врятують, бо людям їсти немає за що купити, після сплати за комуналку", - зазначив експерт.

Оплата комуналки, скріншот: YouTube
Оплата комуналки, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Олег Попенко навів приклад: сім'я з двома працюючими та сукупним доходом 16-17 тисяч гривень на місяць, яка проживає у трикімнатній квартирі, віддає за комуналку взимку 4-4,5 тисячі гривень, що близько 25% від доходу. При цьому, якщо в сім'ї є діти, то потрібно як мінімум забезпечити харчування, купівлю одягу, лікування, відпочинок.

Експерт наголосив, що так живуть близько 70-80% українських сімей, але порівняно з пенсіонерами та матерями одиначками, їм ще пощастило.

Раніше портал Знай повідомляв, підвищення тарифів проблеми не вирішить: "Системно провалили всі комунальні та енергетичні реформи".

Також наш портал інформував, суми у платіжках злетять ще на 10%: на які комунальні послуги зростуть ціни та чому.

Крім того, ми писали, де поділися гроші партнерів та підняття тарифів: експерт обурений підготовкою до підвищення цін.