В Україні продовжується повномасштабна фаза війни проти окупантів-росіян, які спочатку прийшли на наші землі ще у 2014 році, а потім і через 8 років, 24 лютого.

Проте протягом цього важкого для нашої країни періоду продовжують виплачуватись соціальні виплати та зарплати на державних підприємствах. Особливу увагу приділено пенсіям. Відомо, що зараз мінімальної виплати отримують ті, хто до 65-річчя не зміг напрацювати потрібний стаж — 2093 грн.

Ті, хто зміг відпрацювати "стільки, скільки потрібно", отримують від 2760 гривень.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Якщо ви хочете вийти на пенсію успішно, щоб надалі отримувати соціальну виплату — у 60, 63 або 65 років, потрібно мати страховий стаж у кількості не менше ніж 30 років, від 20 до 30 і від 15 до 20 років, відповідно.
Варто також додати, що максимальна пенсія становить цілих 20 тисяч та 930 грн. А ще те, що раніше, до повномасштабної війни, мінімальну виплату переглядали (підвищували) двічі на рік – з 1 липня та з 1 грудня. На це вплинув перегляд мінімального прожиткового рівня. Але цього року цей механізм було заморожено.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

До кінця поточного року, згідно з державним бюджетом-2023, не передбачено будь-якої зміни мінімальної пенсії та прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, як майбутнім пенсіонерам не втратити частину пенсії: коли потрібно звертатися

Як повідомляв "Знай.uа", скільки стажу можна придбати, сплачуючи добровільні внески: у ПФУ дали несподівану відповідь

Знай.ua писав, не годуйте чужих людей: українцям нагадали, як "вибити" 209 грн надбавки до пенсії