З'явилася інформація про те, що українці можуть отримати значну суму грошей. Виявляється, що українцям допомагають не лише гуманітарними товарами та продуктами. У трьох областях нашої країни відбувається реєстрація на отримання одноразової виплати до 100 тисяч гривень.

Реєстрацію отримання цільового посібника надає благодійний фонд Help – Hilfe zur Selbsthilfe. Гроші виділяються на підтримку мікробізнесу.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання "На пенсії".

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube
Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

У фонді закликають приватних підприємців та осіб, які зацікавлені у реєстрації як приватні підприємці (ФОП) та відповідають критеріям відбору для грантової програми, заповнити заявку на отримання грошової допомоги.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Подати заявку можуть підприємці з числа ВПО (за наявності довідки), які переїхали до Києва та Київської області, а також підприємці у Київській, Житомирській та Чернігівській областях, які постраждали від військової агресії.

Українці, фото Знай.ua
Українці, фото Знай.ua

Підприємницька діяльність має бути зареєстрована у Київській області.

Перевага у відборі матимуть:

- жінки-підприємці, зокрема, які стали главою сім'ї у зв'язку з військовою службою чоловіка, його пораненням, перебуванням у полоні чи загибеллю;

- домогосподарства з дітьми, літніми людьми та з інвалідністю.

Усього передбачено 325 виплат у межах проекту. Грант включає грошову підтримку на закупівлю обладнання та матеріалів вартістю до 2700 євро в національній валюті України та моніторинг мікробізнесів, що підтримуються. Прийом заявок закінчується о 23.59 15 серпня.

Help зберігає право на продовження прийому заявок на свій розсуд або на дострокове закінчення прийому заявок при відборі достатньої кількості учасників.

Нагадаємо, частини українців спишуть борги із кредитів: хто може розраховувати.

Раніше повідомлялося, які психологічні наслідки має війна і чому ментальне здоров'я важливе.

Також, які доходи враховують при призначенні субсидії і коли її можуть скасувати: у ПФУ нагадали про важливе.