Держава змінила підхід у наданні грошової допомоги для внутрішньо переміщених українців. Про це повідомляє Міністерство соціальної політики на офіційній сторінці у соцмережі facebook.

Кабмін ухвалив постанову №709, яка вносить зміни до підходу надання допомоги переселенцям. Так, наприклад, тепер виплати для ВПО призначатимуться на 6-місячний термін. При цьому, соціально вразливі категорії зможуть продовжити виплати ще на пів року.

Виплати ВПО. Фото: скрін youtube
Виплати ВПО. Фото: скрін youtube

"Відтепер виплати здійснюватимуться на сім’ю протягом шести місяців з можливістю продовжити ще на один шестимісячний термін для соціально вразливих сімей. Також запроваджуються критерії та умови призначення виплат відповідно до майнового стану і терміну перебування за кордоном", - поінформували громадян у статусі ВПО.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року
Показати ще

У Міністерстві соціальної політики зазначили, що припинення виплати допомоги не буде сюрпризом для одержувачів. На органи соціального захисту покладено обов'язок завчасно повідомляти внутрішньо переміщених громадян про зупинення нарахування коштів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці можуть отримати продуктові набори ще від однієї благодійної організації: як це зробити.

Також наш портал інформував, що з 1 серпня все зміниться: уряд попередив про зміни у виплатах, допомоги більше не бачити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що українцям з новонародженими дітьми видають набори: хто і як може отримати одяг, харчування та інші товари.