Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які цікавляться економічною та соціальною ситуацією в країні, є дуже важливі новини. З'явилася інформація, що в Україні різко скоротилася кількість отримувачів пенсійних виплат. Йдеться про дані за другий квартал 2023 року.

За інформацією Пенсійного фонду України, у державі поменшало на 140 тисяч пенсіонерів.

Про це стало відомо завдяки інформації від видання "На пенсії".

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Повідомляється, що протягом другого кварталу 2023 року кількість пенсіонерів зменшилась на 140 тисяч. Це найбільше скорочення початку війни. Це майже половина того, наскільки зменшилась кількість пенсіонерів із початку великої війни — на 288 тисяч осіб.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Щорічно кількість пенсіонерів в Україні скорочується у середньому на 2%. Найімовірніше, різкий спад у 2 кварталі 2023 року пов'язаний із оновленими у звіті ПФУ даними про пенсіонерів у 4 областях: на Херсонщині, Донеччині, Луганщині та в Запорізькій області.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTUbe
Оформлення пенсії, скріншот: YouTUbe

На початок липня середній розмір пенсії в Україні становить 5311,44 грн — близько 145 доларів. Наразі 30% усіх українських пенсіонерів отримають виплати менше 3000 грн. Нагадаємо, прожитковий мінімум становить 2589 грн.

Нагадаємо, деяким пенсіонерам в Україні виплатять додаткову допомогу.

Раніше повідомлялося, хто з українців отримує пенсію більше ніж 10 тисяч гривень: пощастило далеко не всім.

Також, шахраї чатують на кожному кроці: чому не можна залишати чеки на касі.