У Центрі досліджень зазначили, що літній пік енергоспоживання, зазвичай, спостерігається між двадцятими числами липня та серединою серпня.

Цього року його прогнозують приблизно з 12 по 18 серпня. Про це розповів директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

Блекаут в столиці. Фото: Youtube
Блекаут в столиці. Фото: Youtube

На його думку, якщо споживання електрики зросте, ймовірність відключень електроенергії підвищиться. Проте для масових блекаутів у серпні, на думку Харченка, підстав немає.

"Але, якщо споживання зростатиме, перекривати його не буде ресурсів, є підстави казати про те, що можуть бути відключення", — зазначив експерт.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Тарифи на світло, скріншот: Facebook
Тарифи на світло, скріншот: Facebook

Нагадаємо, українців попереджають про погіршення стану енергосистеми та імовірні блекаути цієї зими. Зазначають, що може так статися, що ситуація буде в рази гірше. Проте точно про вимкнення світла мова не йде.

Варто розуміти, що ніхто зараз не може сказати чи будуть блекаути, так само як і ніхто не може дати гарантію, що все буде нормально і ми спокійно, стабільно, в розслабленому режимі пройдемо зиму.

Нагадаємо, ми писали, що українців чекають випробування у серпні: енергетики звернулися із попередженням.

Як повідомляв "Знай.ua" 60 грн за літр – лише початок: водіям показали, які будуть ціни на пальне у серпні.

Також "Знай.ua" інформував, чи будуть блекаути цієї зими і чи потрібні українцям генератори: в "Укренерго" попросили не поспішати.