Вже декілька тижнів українців лякають складною зимою, новими обстрілами енергетичної інфраструктури росіянами та блекаутами. які будуть гірші за сезон 2022/2023.

Чи правда все це і чи потрібно знову витрачатись на додаткові павербанки та закуповувати пальне для генераторів? В цьому допоміг розібратись голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький у програмі "Подкаст на 11 каналі".

Блекаут в столиці. Фото: Youtube
Блекаут в столиці. Фото: Youtube

"Ніхто зараз не може сказати чи будуть блекаути, так само як і ніхто не може дати гарантію, що все буде нормально і ми спокійно, стабільно, в розслабленому режимі пройдемо зиму",- трохи заспокоїв він українців, давши надію на більш спокіну зиму.

Кудрицький зауважив, що не треба поспішати позбавлятися генераторів, які врятували бізнес та домогосподарства цієї зими. Натомість, краще подбати про їхній технічний стан та запастись додатковим паливом.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Укренерго, скріншот з відео
Укренерго, скріншот з відео

В уряді України зараз розглядають три сценарії блекауту і закликають українців економити електроенергію та підготуватись до тривалих відключень світла.

Натомість Кудрицький наголошує на тому, що влада зробить усе, щоб зима для українців не була дуже важкою:

"Ми будемо робити все, щоб ви не користувались генераторами взимку, але якщо буде треба, краще, щоб вони були під рукою".

Генератор. Фото: Youtube
Генератор. Фото: Youtube

Нагадаємо про нові блекаути вже цієї осені: експерт розповів, чи загрожує Україні непроглядна темрява через обстріли.

Раніше ми повідомляли, що зима 2023/2024 буде ще страшнішою за попередню: енергетики попередили про відключення світла, навіть без обстрілів.