Українців лякали дефіцитом кавунів через окупацію та підрив Каховської ГЕС, але фермери знайшли рішення і навіть почали знижувати ціни - з 30 грн до 18-24 грн за кілограм. Експерт заявляє, що це не кінцева вартість і баштанні продовжать дешевшати.

Радник директора з питань агропромислового комплексу оптового ринку сільськогосподарської продукції "Шувар" Іван Стефанишин сказав, що на піку сезону кавун коштуватиме 15 грн/кг. Це означає, що середній плід вагою 6-7 кг коштуватиме приблизно 90-105 грн.

Кавуни, скріншот: Youtube
Кавуни, скріншот: Youtube

За його словами, ринок до відвалу заповнений кавунами, а пропозиція навіть перевершує потреби українців. Проте більша частина продукції все ж таки імпортна, хоча зараз немає різниці в ціні між закордонними та вітчизняними кавунами.

"Минулого року у липні кавунів на ринках частково не вистачало. Зараз більшу частину перекриває імпорт – Болгарія, Румунія, Туреччина, Узбекистан. Українськими постачальниками є Закарпаття, Одеська, Миколаївська, навіть один із районів Херсонської області", – зазначив експерт.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Стефанишин також повідомив, що основний сезон розпочнеться за 2 тижні, у середині серпня. Це означає, що ціни почнуть знижуватися вже після 10 серпня, проте дешевше за 15 грн за кілограм не варто чекати.

"Нижче 15 грн ціна не опуститься, особливо зважаючи на прогнозований ріст вартості пального. По якості кавунів цьогоріч як ніколи все чисто – ще жодного перевищення по нітратам наша служба якості не зафіксувала. Кожна партія в рамках допустимих норм", - сказав він.

Ціни на дині та кавуни, скріншот з відео
Ціни на дині та кавуни, скріншот з відео

Нагадаємо, в Україні рекордно падають ціни на лохину, але якість залишається поганою: у всьому винні фермери

Раніше ми писали про те, що ціни на консервацію у 2023 році: у якому супермаркеті найдешевші банки, кришки та спеції

Як повідомляв Знай.ua, хамон, червона рибка та фелата: "Новус" приваблює покупців приємними знижками на делікатеси.