Вже зовсім настане останній літній місяць — серпень, з початком якого на українців знову чекають деякі зміни.

Зараз ми розповімо про житлову субсидію, яка залишиться на рівні 300-400 гривень, а ось сукупність доходу для призначення допомоги від держави залишиться на такому ж рівні, як і раніше - до кінця воєнного стану.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Якщо в період коронавірусу (COVID-19) витрати на комуналку мали перевищувати 15% середньомісячного сукупного доходу сім'ї, щоб було призначено допомогу. То незабаром через скасування карантину з 1 серпня планку було підвищено до 20%.

Але, знову ж таки, у зв'язку з воєнним становищем, все залишилося на рівні 15%. Це рішення діятиме і протягом одного місяця після скасування. Варто зазначити, що українцям, які отримували допомогу протягом опалювального сезону, її продовжать автоматично.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Але комусь все одно потрібно буде подати заявку заново — якщо у складі домогосподарства є ВПО, якщо хтось орендує житло на проживання і оплачує там "комуналку", якщо кількість зареєстрованих осіб у квартирі менше, ніж тих, хто там фактично мешкає.

Відомо те, що розмір субсидії у період, який не опалюється — з квітня до жовтня — становить приблизно 350-400 гривень.

Нагадаємо, п'ять підстав, щоб відмовити у субсидії: українці мають це запам'ятати

Як повідомляв "Знай.uа", українці мають 90 днів: що потрібно зробити, щоб не втратити частину пенсії

Знай.ua писав, платіжки "потяжчають" мінімум на 250 грн: скільки українці платитимуть за світло, газ і воду з 1 серпня