Поки на державному рівні йдуть обговорення впровадження накопичувальної пенсії замість солідарної, українці вже можуть скористатися можливістю збільшити свою пенсію та забезпечити свою старість.

Зазначають, що в Україні нараховується 63 недержавні пенсійні фонди (НПФ), 40 з них сконцентровані у м.Київ. Решта — розкидані у восьми регіонах країни. Про переваги недержавної пенсії розповів мешканець Києва для видання "Фокус".

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Він впродовж 5 років є учасником НПФ ОТП Пенсія.

Коли я відкривав рахунок, треба було покласти щонайменше 300 грн, далі або докладаєш гроші, або ні — немає зобов'язання регулярно вносити певну суму грошей. Це мені дуже сподобалося, адже є заробіток — кладеш гроші, немає — не кладеш. Я намагаюся робити регулярний один платіж щомісяця. Спочатку це були 250 грн, потім 300 грн, потім 350 грн, зараз — 425 грн. — розповідає киянин.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

За словами українця, два чи три випадки, коли за результатами місяця фонд пішов у мінус. Однак, каже, невдовзі "відіграв назад".

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Скільки ж пенсії буде отримувати громадянин, що постійно робить внески в НПФ? Це можна порахувати на сайті одного з недержавних фондів варіанти внесків та періоду виплат та отримав такі відомості:

  1. Якщо робити внески щомісячно в розмірі 1000 грн впродовж 30 років, то накопичення на рахунку складатимуть 3,08 млн грн. За умови, що НПФ буде щомісячно впродовж 30 років платити учаснику пенсію, середній розмір такої пенсії складе 72,5 тис. грн.
  2. Якщо робити внески щомісячно в розмірі 2000 грн впродовж 20 років, то накопичення на рахунку складатимуть 1,83 млн грн. За умови, що НПФ буде щомісячно впродовж 30 років платити учаснику пенсію, середній розмір такої пенсії складе 43,3 тис. грн.
  3. Якщо робити внески щомісячно в розмірі 1500 грн впродовж 15 років, то накопичення на рахунку складатимуть 714 тис. грн. За умови, що НПФ буде щомісячно впродовж 20 років платити учаснику пенсію, середній розмір такої пенсії складе 11,3 тис. грн.

Нагадаємо, ми писали, що з роботи просто на цвинтар? Українців стривожили переглядом пенсійного віку.

Як повідомляв "Знай.ua" надбавка до пенсії до Дня Незалежності: скільки отримають пенсіонери до свята.

Також "Знай.ua" інформував, довгоочікуване підвищення: коли збільшать пенсійні виплати.