Шахраї знімають гроші з картки ПриватБанку в обхід системи безпеки. Відповідну скаргу на порталі Мінфін залишила українка, з рахунку якої зникли гроші.

Українка розповіла, що отримала листа від ПриватБанку, що хтось хоче оплатити онлайн-покупку з її картки на незначну суму. В операції було відмовлено через неправильне введення CVV2-коду і гроші повернулися на рахунок.

Карта ПриватБанку. Фото: скрін youtube
Карта ПриватБанку. Фото: скрін youtube

Незабаром відбулося ще одне списання і воно було вже успішним. Шахраям вдалося вкрасти трохи більше ніж 300 гривень.

"Потім було знову списання грошей через пару хвилин, а точніше о 06:25 вже на Uber 312.73 грн, я теж ніколи не скористалася послугами цієї компанії!", - зазначила клієнтка.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Приватбанк. Фото: скрін youtube
Приватбанк. Фото: скрін youtube

Українка зізналася, що обурена системою безпеки банку, яку легко оминають шахраї.

"Шахраї просто зняли гроші і все. Про яку безпеку може йтися? Добре, що це не кілька тисяч гривень, але теж такого не повинно бути зовсім. Картку я ніде не світила і ніхто, крім мене, не міг нею скористатися на 100 навіть із близьких", - поскаржилася жінка.

Фахівці ПриватБанку відповіли на скаргу та пояснили, що зловмисники могли отримати доступ до карти різними способами та запропонували оскаржити операцію, щоб отримати шанс повернути гроші.

Скарга на ПриватБанк. Фото: скрін Мінфін
Скарга на ПриватБанк. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, ПриватБанк порадував новим функціоналом у "Приват24": підприємці оцінять.

Також наш портал інформував, "ПриватБанк" відмовив у кредитуванні підприємцю через вік: не допомогла ідеальна кредитна історія.

Крім того, ми писали, можуть виникнути проблеми зі зняттям грошей з картки: чому і в яких випадках банк вимагає довідку.