Вести свій бізнес та сплачувати податки державі, зареєструвавшись ФОПом на єдиному податку, є оптимальним та вигідним варіантом для підприємців. Однак важливо знати нюанси, які дозволять уникнути додаткових проблем та штрафів.

Про які тонкощі потрібно знати підприємцям, розповів Михайло Смокович.

Податки, фото з вільних джерел
Податки, фото з вільних джерел

Отримання коштів по діяльності ФОП на карту фізичної особи. Для прийняття всіх оплат, підприємці повинні використовувати лише рахунок ФОПа. Адже коли до вас завітають податківці, в них виникнуть питання до платежів, які не надійшли на картку підприємця.

Якщо ви прийняли гроші на карту фізичної особи та задекларували їх, то податкова, взявши виписку по ФОПу, цих коштів не побачить і скаже: "А де у вас цей дохід, що ви задекларували?". Адже у такому випадку ви неправильно отримали гроші й можете сплатити штраф за порушення.

Популярні новини зараз
Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні
Показати ще

Податки, фото: кадр з відео
Податки, фото: кадр з відео

Робота без РРО/ПРРО тим, кому це потрібно. З січня 2022 року майже всі українці мають працювати, реєструючи свої доходи. Через війну в Україні, дію цієї норми відклали, але вже в серпні податківці почнуть контролювати операції з касовим апаратом.

податки в Україні
податки в Україні

Робота по неактуальних КВЕДах. Якщо ФОП працює не по тих КВЕДах, які він обрав, то у такому випадку податкова може вас зняти з єдиного податку заднім числом.

Порушення умов перебування на єдиному податку. Це ті випадки, коли підприємці, наприклад, другої групи, починають надавати послуги загальносистемникам. Якщо ця помилка вже є, то єдиний вихід – припинити діяльність ФОПа.

Податки, LexInform
Податки, LexInform

Неправильне визначення податкового періоду. Не всі розуміють значення терміну "квартал", а тому і не розуміють, період, за який дохід варто вказувати.

"Дохід варто вказувати той, що ми по факту отримали на рахунок ФОПа готівкою з першого січня по 31 березня (квартал — 3 місяці)", – говорить експерт.

Нагадаємо, ми писали, що повернення податкових перевірок: за кого візьмуться в першу чергу.

Як повідомляв "Знай.ua" українці зможуть отримати безкоштовне житло: є нюанси.