У новому опалювальному сезоні на українців очікують ті ж складнощі, що й у попередньому — вимкнення світла, але платити за електрику доведеться набагато більше.

У етері ТСН заявили, що тарифи на електроенергію прийдешньої зими залишаться на колишньому рівні — у 2,64 гривні за кіловат-годину, проте після завершення опалювального сезону все може змінитися.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Такі дані озвучив міністр енергетики Герман Галущенко. За його словами, попереднє підвищення тарифів на "світло" зовсім не розв'язало всіх труднощів — таку вартість електроенергії можна вважати пільговою, оскільки ринкова ціна ресурсу у 2 рази вища.

Міністр попередив — подальшого зростання тарифів слід очікувати не раніше березня 2024-го року, оскільки без цього малоприємного процесу неможливо повноцінно відновити енергосистему, провести ремонтну кампанію і підтримати енергогенерацію.

Популярні новини зараз
Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Тарифи на світло, скріншот: Facebook
Тарифи на світло, скріншот: Facebook

Дехто з експертів з енергетики ситуація з електроенергією цієї осені та взимку може бути складнішою, ніж минулого року. При цьому він висловив думку, що у разі нових масових атак російських окупантів на енергетичну систему ситуація буде складною, але масштабного блекауту не очікується.

Нагадаємо, ми писали, що чи залізуть українці у борги цієї зими: що буде з тарифами у новому опалювальному сезоні.

Як повідомляв "Знай.ua", у ПФУ пояснили, який дохід дає право на субсидію: кожен охочий не оформить.

Також "Знай.ua" інформував, ПФУ розклав по поличках: що потрібно для оформлення субсидії.