Цього року зима виявилася для українців дуже складною, порівняно з попередніми роками. Окрім постійних проблем із запасами палива, ціни на яке сягали рекордів, російські ракетні обстріли суттєво зруйнували енергетичну систему та призвели до масових відключень світла.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Загарбницька політика росіян призвела до подвійного зростання тарифів на світло, навіть попри мораторій під час війни.

Українців хвилює питання, чи планують в уряді піднімати тарифи на інші комунальні послуги, адже війна значно скоротила заробітки наших громадян.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Тож, у Нафтогазі вже пообіцяли, що тарифи на газ цього року не будуть підіймати.

Газопостачальна компанія, яка обслуговує майже 98% побутових споживачів в Україні, продаватиме газ своїм клієнтам за ціною 7,96 грн за куб. м (з ПДВ).

"Попри все ми продовжимо тримати ціну палива для наших громадян на довоєнному рівні", – підкреслив очільник Нафтогазу Олексій Чернишов.

Платіжка "Нафтогаз". Фото: скрин youtube
Платіжка "Нафтогаз". Фото: скрин youtube

Нагадаємо, що зараз українцям поставляють газ 12 компаній.

Ціна кубометра газу в них зараз коливається від 7,70 грн за один метр кубічний і до майже 10 гривень.

Що стосується цін на опалення взимку, то Уряд пообіцяв залишити довоєнні тарифи принаймні до кінця опалювального сезону.

Так, за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, багато українців живе в умовах обмежених фінансових можливостей через війну, тому переглядати ціни на тепло наразі було б невчасно.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

"Як і інші тарифи, на тепло, на гарячу воду, я переконаний, що до кінця війни, до кінця воєнних дій в Україні не потрібно покладати на людей додатковий тягар", – пояснив він.

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Що стосується призначення субсидій під час війни, то згідно з оновленими правилами, під час призначення субсидій більше не будуть брати до уваги наявність автівки у прийомних, багатодітних сім'ях та родинах, де є особа з інвалідністю, як це було раніше.

Тому перелік українців, які мають право на отримання допомоги від держави значно розширився.

Раніше портал Знай повідомляв, затримка субсидій: українці скаржаться, що не отримують виплат і не знають, як виживати.

Також наш портал інформував, як взагалі не платити за "комуналку" та не нарватися на проблеми: законний метод.