З 1 червня в Україні підняли тарифи на електроенергію і внаслідок цього все більше громадян почали звертатися для оформлення житлової субсидії. Які дані потрібно надати, щоб отримати цей вид допомоги, нагадали у Пенсійному фонді.

Незважаючи на непросту економічну ситуацію через повномасштабну війну, держава продовжує виплачувати українцям субсидії і готова до того, що кількість субсидіантів ближче до зими зростатиме.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Так, перед тим, як звертатись до відповідних органів для оформлення субсидії або подання заявки онлайн, потрібно належним чином підготуватися.

Насамперед слід пам'ятати, що в Україні максимально спростили процедуру отримання допомоги. Якщо раніше претенденту на субсидію потрібно було зібрати низку документів, то зараз достатньо подати саму заяву, інформацію про членів домогосподарства, адресу та рахунок у банку (у форматі ІВАN). За потреби також доведеться надати договір оренди житла.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Оформити допомогу українці можуть як за особистого звернення до ЦНАПу чи сервісного центру ПФУ, так і дистанційно - через вебпортал чи мобільний додаток Пенсійного фонду України чи "Дію".

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як перевірити придбаний страховий стаж через комп'ютер: ПФУ дав інструкцію, впорається навіть дитина.

Також наш портал інформував, як українцям нараховують пенсію на пільгових умовах та хто має на це право: у ПФУ відповіли на запитання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, новонародженим українцям виплачують по 3 тисячі гривень: хто може розраховувати на додаткову допомогу.