Українці можуть отримати фінансову допомогу від багатьох благодійних організацій, і цим активно користуються шахраї. Вони розповсюджують інформацію про фейкову соцдопомогу з метою виманити особисті дані. Про це попередили у Мінсоцполітики.

У відомстві зазначили, що зловмисники працюють у популярних месенджерах та пропонують українцям отримати нібито соціальну допомогу.

Скрін, відео YouTube Інтернет-шахрай
Скрін, відео YouTube Інтернет-шахрай

"Попереджаємо про поширення в популярних месенджерах та соцмережах шахрайських публікацій з пропозиціями щодо отримання соціальних виплат для українців. Зокрема, нібито від ВПП ООН та інших міжнародних організацій", - йдеться у повідомленні.

Бажаючим пропонують перейти за посиланням та ввести дані мобільного банкінгу для отримання грошей. Шахраї використовують фішингові сайти, що імітують найпопулярніші українські банки. Вводити дані на таких сайтах категорично не можна, адже вони будуть використані зловмисниками, щоб украсти кошти.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Приват24. Фото: скрін youtube
Приват24. Фото: скрін youtube

У Мінсоцполітики рекомендують довіряти лише офіційним джерелам, а якщо дані випадково були введені - негайно заблокувати картку і звернеться до банку.

Раніше портал Знай повідомляв, Ощадбанк змусять припинити терор пенсіонерів: важлива заява для отримувачів пенсій та допомоги.

Також наш портал інформував, українцям почали виплачувати по 5 тисяч гривень: хто може претендувати на грошову допомогу.

Крім того, ми писали, є ризик залишитися без допомоги: кому можуть відмовити у призначенні субсидії.