НЕК "Укренерго" на офіційному Telegram-каналі розмістили інформацію щодо того, що громадяни практично не економлять на електриці, через що в графіку споживання по всій країні є періоди, коли система ледве справляється.

І все це паралельно тому, що ми маємо вдвічі збільшений тариф. Українці вже почали отримувати платіжки зі значно більшими сумами, ніж раніше.

Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube

"Ми вдячні всім, хто відгукнувся на наш заклик і дбає про бережливе споживання у вечірні години. Але зі зростанням спеки зростає і навантаження на енергосистему", - заявляють там.

Дуже важливо економити електрику з 16 до 23, щоб ми раптом знову не перейшли на віялові відключення електроенергії, про що нам неодноразово нагадували. До того ж зараз українці бачать нові цифри за червень у платіжках... багато хто навіть не намагався економити на електроенергії.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року
Показати ще

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

"Мені прийшла платіжка за червень на 943 гривні. До цього було 450-500 гривень. Хоча обленерго ще у червні скористалися тим, що я не передала своєчасно покази, і нарахували тоді вдвічі менше, щоб у липні відігратися ", - бідкається мешканка Київської області.

А ще один українець, Артур із Кривого Рогу, розповів про батьків, які мешкають у трикімнатній квартирі. Якщо раніше вони сплачували 400 гривень, то зараз 700 грн. Він їх попереджав заощаджувати, але вийшло те, що вийшло.

Нагадаємо, кому нададуть 25% знижки на комуналку

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні очікується зростання курсу долара: експерт розповів, що штовхає валюту вгору

Знай.ua писав, комуналка під час війни: як платити менше тим, хто проживає за кордоном