Йдеться про кошти, які "зависли" на попередніх облгазах.

Ситуація виникла торік у червні, коли відбулася зміна постачальника й більшість населення перейшли в обслуговування до компанії "Нафтогаз". Свою переплату слід вимагати у попередньо постачальника, нагадав "Нафтогаз".

"Нафтогаз". Фото: скрін youtube
"Нафтогаз". Фото: скрін youtube

Шановні клієнти, якщо ви змінили постачальника газу, але оплатили рахунки за спожите блакитне паливо попередній компанії, гроші можна повернути, - йдеться у повідомленні.

Переплату повинні повернути за 5 робочих днів. Українцям радять звернутися особисто до попередньої газопостачальної компанії й написати заяву на повернення переплати.

Популярні новини зараз
Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення
Показати ще

Платіжка за комуналку, скріншот
Платіжка за комуналку, скріншот

Проте в Нафтогазі зазначають, що лише клієнт має право забрати свою переплату у попереднього постачальника газу. Дієвого механізму щодо переводу коштів або взаєморозрахунків між постачальниками, на жаль, не існує.

У разі ігнорування попереднім постачальником письмової вимоги щодо повернення переплати споживачу, останній має право на отримання компенсації у розмірах та порядку встановлених Мінімальними стандартами та вимогами до якості обслуговування споживачів та постачання природного газу, затверджених постановою НКРЕКП від 21.09.2017 року № 1156.

Нагадаємо, ми писали, що "Нафтогаз" розповів українцям чому газ у конфорках не завжди буває блакитного кольору.

Як повідомляв "Знай.ua" без цього документа не дозволяйте перевіряти лічильник газу: "накрутять" показники і випишуть штраф.

Також "Знай.ua" інформував, платіжки "схуднуть" вдвічі: топ найефективніших способів заощадити на воді.