Без води у розпалі літа залишилися 120-тисячний Нікополь та 50-тисячний Марганець.

Про це повідомив президент Асоціації водоканалів Укрводоканалекологія Дмитро Новицький.

Вода з крану. Фото: скрін youtube
Вода з крану. Фото: скрін youtube

У Нікополі та Марганці просто нічого качати. Після підриву Каховського водосховища їм немає звідки брати воду. Тут проблема не у низьких тарифах. Вона набагато серйозніша, і її жодним новим рішенням Нацкомісії або указом президента не виправити.

"Якщо взяти "каховську кризу", то водоканали, які на кордоні з водосховищем — Нікополь, Марганець призупинили свою діяльність. Води немає взагалі", — повідомив Дмитро Новицький.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Вода. Фото: скрін youtube
Вода. Фото: скрін youtube

Щодо заборгованості населення з оплати води, то вона невисока, каже президент асоціації водоканалів. У середньому в Україні рівень оплати за воду становить 85%. Звісно, у різних регіонах він різний.

"У Сумах мало хто платить. Миколаїв взагалі не платить, бо вода солона. У Харкові дуже складна ситуація. У Києві рівень оплати доволі високий", — заявив голова Укрводоканалекологі.

Нагадаємо, ми писали, що українці будуть змушені платити за воду більше: жодні мораторії не допоможуть.

Як повідомляв "Знай.ua" українці будуть митися за розкладом: важливе попередження про графіки.

Також "Знай.ua" інформував, "ганебне рішення": експерт пояснив, що не так із "скасуванням" зростання тарифів на воду.